Borsodnádasdi LASE

Szerdán elkezdjük!

2017. augusztus 08. 18:07 - borsodnadasdilase

 13227085_1009922269042998_5815165515980372917_n_1.jpg

Magyar Kupa mérkőzéssel nyitja meg a borsodnádasdi futballcsapat a 2017/2018-as idényt. Ennek apropóján kérdeztük a gárda trénerét, Gyárfás Gábort.

Szerdán hivatalosan is elkezdődik a 2017/2018-as idény a Gyöngyöshalász elleni idegenbeli Magyar Kupa mérkőzéssel! Hogyan értékeled a felkészülést?

Sajnos, ahogyan az jó ideje jellemző ránk igen kis létszámban voltunk jelen az edzéseken, és az edzőmeccsek zömén is. Ennek ellenére úgy gondolom, akik ott tudtak lenni a foglalkozások többségén kiválóan dolgoztak, biztos vagyok benne, hogy az ő teljesítményükön ezt majd láthatjuk is az ősszel.

Mi a véleményed arról, hogy szerdán kell pályára lépnünk?

A hétköznapi kupanyitány kiváltképp azért probléma számunkra, mert talán a legtávolabb lévő ellenfelet kaptuk. Diplomatikusan csak annyit mondanék, hogy mi Borsodnádasdon szeretjük a kihívásokat, és bizonyára ezt tudja rólunk Fortuna is, ezért jutott nekünk ez a szép feladat.

Mi véleményed az új igazolásainkról? Mit vársz tőlük?

Anyagilag lehetetlen volt versenyezni a közvetlen környezetünk megye I-es csapataival, így próbáltunk azok között az emberek között szétnézni, akiket más módon is tudunk motiválni. Igyekeztünk olyan játékosokat igazolni, akik beleillenek a BLASE családba, és segítségünkre lehetnek a szezon folyamán. Fontos szempont volt továbbá az is, hogy a hétközi edzések létszámát növeljük, bár ez utóbbi sajnos csak részben sikerült. Minden új és régi játékostól a legfontosabb elvárás, hogy a csapat sikere legyen számukra a legfontosabb, minden más csak ezután jöhet. Egyéni elvárásokról itt nem szeretnék beszélni, ez maradjon az öltöző titka.

Kik lehetnek a húzó játékosok ebben a szezonban?

Évek óta a legnagyobb erősségünk a csapategység, amiben a mezőny nagy része fölé tudunk nőni. Továbbra is ezt az irányt tartom célravezetőnek, így nem akarok neveket említeni.

Annyit azonban túlzás nélkül állíthatok, hogy a csapat gerince megütné akár az NB-s szintet is.

Azok akiktől különösen sokat várok tisztában vannak ezzel, és ezt a pályán is láthatjuk.

Mit gondolsz, mire lehet képes a Borsodnádasd ebben a rendkívül erős mezőnyben?

Tény, hogy borzasztó keménynek ígérkezik a bajnokság, de tavasszal már megmutattuk, hogy bárkinek méltó ellenfelei lehetünk. Nem féltem a társaságot, bízom abban, hogy sok örömöt szerzünk majd a szurkolóinknak.

Mi a BLASE legnagyobb erőssége?

Ahogy az előbb említettem mi csapatként vagyunk igazán erősek. A srácok már sokszor bizonyították, hogy akarattal, megfelelő hozzáállással kompenzálni tudják az esetleges tudásbeli különbségeket. Ugyanakkor egyénileg sem kell bennünket leírni, számos kiváló játékosunk van, és a keret minden tagjának van olyan kvalitása, ami hasznunkra lehet a szezon során.

Az előző szezon derekán vetted át a csapat vezetését játékosedzőként, aztán sikerült egy remek tavaszt produkálni a gárdával. Hogyan éled meg és hogyan értékeled az első „szárnypróbálgatásaidat” edzőként?

Nehezen indult a szezon, a felkészülés megpróbáltatásaiba, a bizonytalan helyzetbe, és az első öt forduló sikertelenségébe – amiben edzőként és játékosként is vastagon benne voltam - hétről hétre belehaltam.

Ezúton köszönöm mindenkinek, aki ebben az időszakban tartotta bennem a lelket, de kiváltképp Tankó Roland Elnök Úrnak, a „magnak”, édesapámnak, és a legtürelmesebb edzőfeleségnek, Eszternek.

A gyöngyöstarjáni siker után tudtunk egy nagyszerű sorozatot produkálni, amire büszke lehet mindenki, aki részese volt, így én is az vagyok. A legnagyobbat az Eger elleni hazai döntetlen szólt, de én mégis a Maklár legyőzését emelném ki, mint a számomra legjobban sikerült találkozót. Mint edző még nagyon az út elején járok, igyekszem élni a kapott lehetőséggel, de még rengeteget kell tanulnom, amihez úgy gondolom, a legjobb helyen vagyok.

Továbbra is játékosedzőként tevékenykedsz?

A foci akkora szerelem számomra, hogy nem tudom úgysem abbahagyni, ráadásul a mozgás is kell, nomeg’ még csak 35 vagyok, szóval kár lenne ilyen hamar szögre akasztanom a csukát. Viccet félretéve, ha kellek továbbra is a csapat rendelkezésére állok majd játékosként is.

Milyen céljaid és ambícióid vannak edzőként?

Rengeteget kaptam illetve kapok a futballtól, és bár közhelyesen hangzik, de szeretnék ebből visszaadni. Egy éve szereztem meg a C licenszet, és nagyon jó volt szeretett sportommal kapcsolatosan az iskolapadba visszaülni. Nem akarok itt megállni, de szövetségi kapitányi ambícióim nincsenek. Remélem, még évekig lehetek a megyei elitben vitézkedő BLASE edzője, aztán többit majd meglátjuk.

Köszönjük! HAJRÁ BLASE!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blase.blog.hu/api/trackback/id/tr7012728552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása